Лоренцо Мичели определи групата за Световното по волейбол

Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор по волейбол, определи окончателната група за Световното първенство в Нидерландия и Полша. Заради контузия от нея отпадна Жана Тодорова, титулярно либеро. Нашите са в една група със САЩ, Сърбия, Германия, Канада и Казахстан.

Лоренцо Мичели

Групата на България: Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Елена Бечева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Лора Китипова, Петя Баракова, Борислава Съйкова, Мира Тодорова, Мила Пашкулева, Елица Атанасийевич, Силвана Чаушева, Радостина Маринова, Мария Кривошийска.

Отборът заминава за Световното първенство на 20 септември. В първия си мач нашите стартират срещу Германия. Двубоят е на 25 септември от 20:00 часа в Арнем (Нидерландия).

"Фантастично представяне на Световното ще бъде излизане от вторите групи, но ще е много трудно преодоляването на първата. Трябва да мислим за съперниците от нашето ниво и само така ще имаме шанс за нещо повече“, заяви Мичели след днешния успех над Южна Корея с 3:0 във втората контрола между двата тима.

„Направихме две много полезни контроли. Свършихме добра работа. Тръгваме с положителна нагласа. За съжаление, докато бяхме на подготовка в Италия, основното ни либеро Жана Тодорова получи сериозна контузия и ще отсъства дълго време, но даваме път на младите. Мила Пашкулева работи отлично още от месец май и съм сигурен, че ще успее да се справи", коментира Мичели след успеха.

„Смятам, че като отбор сме доста добре стиковани. Записахме безпроблемни победи. Много сме задружни, лесно върви играта. Подкрепяме се. Беше много приятно и наистина бе едно голямо удоволствие да играем срещу Южна Корея“, каза националката Мира Тодорова. „Тези две победи ни дават увереност и заминаваме за световното с повече самочувствие. Азиатският волейбол е по-различен, не е лесно да се играе срещу тях. Но смятам, че се справихме много добре. Започваме срещу Германия на Световното, очаква ни труден мач. Германките не се отказват, много са борбени са и имат хубави състезателки. Сега имат и нов треньор. Трябва да излезем и да се раздадем докрай. Надявам се да започнем с успех на Мондиала“, допълни тя. /БГНЕС