Лоренцо Мичели: Нямам предпочитания за съперник, искам да играем добре

Лоренцо Мичели беше много доволен от победата над Румъния с 3:2 на Европейското първенство по волейбол за жени, която ни осигури място на осминафиналите в надпреварата. Заради втория гейм на съперника не си гарантирахме второто място в групата, което заемаме в момента. Затова трябва да излезем за победа срещу Швейцария днес или в най-лошия случай – да загубим с 2:3. Ако сме втори, най-вероятно съперник на осминафинала ще е Словакия. А ако сме трети – Франция.

„Знаехме, че втората част на групата и мачовете срещу Румъния и Швейцария ще бъдат много трудни“, коментира Мичели. „Румънките показаха добри игри досега. Ситуацията не беше лесна. Опитах да променя неща по време на мача. Отговорът на момичетата, които влязоха от пейката, беше отличен. Победата не ни дава възможност да сме сигурни за второто място в групата. Утре ни предстои нова битка. Мисля, че сега трябва да се насладим на успеха и веднага да започнем подготовка за следващия двубой срещу Швейцария“, продължи той.

„Румъния имаше две състезателки, които изпълняваха отличен начален удар. Благодарение на този елемент те стопяваха преднината ни. Знаехме, че ще ни създадат неприятности. Аз сега мисля само позитивно. Горд съм с моите състезателки. Борихме се до последната точка“, каза още италианският специалист.

„Сега искам само да победим Швейцария и не ме интересува срещу кой тим ще играем на осминафиналите. Желанието ми е да отидем във Флоренция и да играем хубав волейбол. Целта ни е винаги да се подобряваме. Ще видим утре. Чака ни тежък мач“, завърши селекционерът на жените, които играят с Швейцария тази вечер от 19:00 часа българско време. /БГНЕС