Лос Анджелис ФК обяви трансфера на Гарет Бейл

Капитанът на Уелс Гарет Бейл подписа 12-месечен контракт с Лос Анджелис ФК, който включва опция за 2024, съобщиха от пресслужбата на клуба от Мейджър Лийг Сокър (МЛС). Бейл потвърди плановете си в социалните мрежи през уикенда след напускането на испанския гигант Реал Мадрид. „Изключително развълнуван съм да се присъединя към ЛАФК. Това е правилното място за мен и моето семейство и правилният момент в моята кариера, така че нямам търпение да започна работа с отбора и да се подготвя за спечелването на още трофеи в Лос Анджелис“, каза уелсецът.

32-годишният нападател, петкратен победител в Шампионската лига, прекара девет години в Реал. „Гарет е един от най-динамичните и вълнуващи играчи на нашето поколение. Добавянето на играч, който носи със себе си своя талант и опит на най-високо ниво, е невероятна възможност за подобряване на този клуб. Ясно е, че Гарет е силно мотивиран да продължи да печели трофеи и сме на седмото небе, че той направи избора да се присъедини към ЛАФК и да ни помогне в крайната цел, а именно спечелването на титли“, сподели съ-президентът и генерален мениджър на американците Джон Торингтън.

Гарет Бейл.

Бейл има 105 мача за Уелс от 2006-а насам, в които отбеляза 28 гола и даде 22 асистенции. Той вдъхнови „драконите“ за достигането до Световното първенство в Катар в края на годината – тяхната първа поява на планетарния форум от 64 години насам. Роденият в Кардиф футболист направи професионалния си дебют на 16 години през 2006 за Саутхемптън в Чемпиъншип, преди да се присъедини към Тотнъм година по-късно във Висшата лига, като реализира 42 гола в 146 мача до 2013, когато отиде в Реал. За гранда от Мадрид Бейл вкара 106 попадения и асистира за други 67 в 258 срещи, като спечели цели 19 трофея с Кралския клуб.

Просто няма много играчи в света, които могат да повлияят на играта като Гарет Бейл. Той може да бъде опасен по толкова много различни начини и очакваме от него да прибави класа към един вече силен състав в момента, в който пристигне при нас. Неговите познания за играта и опит в големите мачове ще бъдат безценни за нашия клуб“, коментира старши треньорът на тима от Калифорния Стив Черундоло.

Очаква се Бейл да посети домакинския мач на ЛАФК срещу Далас в сряда, а официалният му дебют вероятно ще бъде в домакинството на Ел Ей Галакси в градското дерби на 8 юли. Уелският нападател се присъединява към клуб, който оглавява временното класиране с 33 точки и баланс 10-3-3 в Западната конференция на МЛС, с четири точки аванс пред втория Риъл Солт Лейк. /БГНЕС