Лозан Панов: Допускам, че кампанията ще се насочи към етническите райони

„Тематиката, свързана с етническия мир за мен е достатъчно тревожна в една кампания за президент". Това заяви кандидатът за президент Лозан Панов пред Нова телевизия.

„Допускам, че кампанията ще върви към етническите райони. Г-н Делян Пеевски се появи мистично, после той беше в ДАНС. Така и не се разбра какви са причините да е там. И самата институция не даде отговор. Пеевски мистично изчезна и сега отново се появи. Вече имаме кандидат за президент, който е тяснопартиен – г-н Карадайъ, а във Велико Търново е издигнат г-н Пеевски. Като наредим тези фактори и обстоятелства, допускам, че кампанията ще се насочи към етническите райони“, обясни Лозан Панов.

Той допуска, че ДПС играе с повече от един играч в кандидатпрезидентската надпревара. „Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима“, каза Панов.

Той подчерта, че сред важните теми за обществото е реформата в съдебната система, наред с повишаването на цените на електрическата енергия, горивата, а във външнополитически план – отношенията със САЩ и Русия.

„Силата на България е в достойнството ѝ. Ние сме Западът, ние сме част от западната култура", подчерта Лозан Панов.

„Не бих активирал темата с АЕЦ „Белене“, това не е в националния интерес на България. АЕЦ „Козлодуй“ е друга тема, която може да бъде развивана и дискутирана. Очаквам позициите на политическите партии. Трябва да се намерят решенията. Президентът е обединител на нацията, това е мажоритарен вот и неговата задача е да изведе важните теми на преден план", коментира още кандидат-президентът.

Лозан Панов обяви, че е сигурен, че ще бъде на втори тур на президентския вот.

„Участвам за първи път на избори. Първо трябва да събера гласове за мен, за да мога да ги дам на някого“, коментира Панов в отговор на въпрос за кой от своите опоненти би гласувал – Радев или Герджиков.

Той призова хората да гласуват, защото те са важният играч в състезанието и се обърна към политиците, които са се вторачили в себе си, да убедят хората с политиките си и с отстояването на определена кауза.

Лозан Панов отправи призив към министъра на вътрешните работи да се ограничи корпоративния вот и купуването на гласове.

„След себе си оставам единствената незавладяна институция в държавата. Ако има данни или доказателства, че някой ми е влияел или аз съм правил това над магистрати, нека да го докаже. 7 години съм работил със 7 министри на правосъдието“, заключи Лозан Панов.

Той изрази готовността си да влезе в публичен трибой със своите опоненти в кандидатпрезидентската надпревара. /БГНЕС

Тагове: