Лудакрис: „Бързи и яростни“ може да продължи вечно

Десетата част на изключително популярната филмова поредица "Бързи и яростни" - "Fast X" - излиза през май следващата година, но дори най-големите фенове се чудят колко гориво е останало в резервоара на поредицата. Попитан колко дълго иска да продължи поредицата, Крис Бриджис - Лудакрис, който играе Тедж Паркър във филмите, отговаря простичко: Вечно.

В ново интервю за „Fatherly“ Бриджис размишлява за кариерата си и за близо двете десетилетия, които е прекарал зад волана в деветте филма "Бързи и яростни". Въпреки плановете за приключване на сюжетната линия на Доминик Торето (Вин Дизел) с 11-ия филм (планиран за 2024 г.), Бриджис смята, че автомобили няма да спрат да летят в поредицата скоро. Това е добра новина за феновете на Тедж, които обичат да гледат взаимодействията му с Роман на Тайрийз Гибсън, които осигуряват голяма част от хумора във филмовата поредица.

"Всички велики неща свършват", казва Бриджис за филмите "Бързи и яростни". "В момента снимаме „Бързите 10“ и това е последната глава. Но това не означава, че всичко е изчезнало завинаги, нали? Вижте „Джурасик парк“. Той приключи. Но те го съживиха по нов начин. Така че се надявам, че "Бързите" ще продължи вечно. Кой знае, може би някой ден именно нашите деца ще го продължат".

Поредицата "Бързи и яростни" работи, защото успява да вдигне залозите във всеки филм и да влее нова кръв в актьорския състав, за да го поддържа свеж. Към дългогодишните членове на актьорския състав Дизел, Лудакрис, Гибсън, Мишел Родригес и Джордана Брустър в последните филми се присъединиха някои таланти от А-листата на Холивуд в големи и малки роли. Дуейн Джонсън "Скалата", Чарлийз Терон, Натали Емануел, Джон Сина, Хелън Мирън и Кърт Ръсел се появиха в последните филми, осигурявайки достатъчно звездна сила, която да съответства на конските сили, на които разчитат филмите, и да запази франчайза и след „Бързи и яростни 11“. Филмът "Хобс и Шоу", в който участват Джонсън и Джейсън Стейтъм, вече разшири филмовата вселена на "Бързи и яростни", така че няма причина да смятаме, че филмите не могат да продължат по някакъв начин.

Бриджис е във франчайза "Бързи и яростни" от 2003 г. насам, така че има доста добра представа за потенциалния живот на поредицата. На неотдавнашното събитие CineEurope Universal изтъкна присъединяването на Джейсън Момоа и Бри Ларсън към актьорския състав на „Fast X“, което показва, че те могат да бъдат наследниците на франчайза. Филмовата поредица също така доказа, че възражданията винаги са възможни - дори Сунг Канг, който изигра Хан, се завърна за „Бързи и яростни 9“, след като се предполагаше, че е умрял в предишния филм. Силата на филмовата поредица е забележителна, като се има предвид, че звездата ѝ Пол Уокър загина в автомобилна катастрофа през 2013 г. (въпреки че героят му остана жив на екрана).

Въпреки популярността на филма, при пускането на „Бързи и яростни Х“ в кината се наблюдават няколко предизвикателства. Преди това Universal премести датата на излизане на филма, а през май тази година продукцията спря, когато режисьорът Джъстин Лин, който е режисирал пет филма за „Бързи и яростни“, се оттегли като режисьор на десетата част след многократни сблъсъци със звездата Вин Дизел. Луис Летерие (Транспортер, Невероятният Хълк) го замени на режисьорския стол и в момента продукцията продължава. /БГНЕС