Лудогорец победи Ботев Пд в последния мач от есенния полусезон

Лудогорец победи Ботев Пловдив с 2:1 на свой терен в отложен мач от 13-и кръг на efbet Лига. Лудогорец вкара по два гола в полувремената, но имаше проблеми в самия край на срещата.

С този двубой приключи първата половина от сезон 2019/2020.

Резултатът на стадион "Хювефарма Арена" бе открит в 39-ата минута Клаудиу Кешеру, който реализира дузпа. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Виктор Генев. Телевизионните повторения показаха, че решението на съдията е спорно, тъй като ръката на Генев бе прибрана към тялото му. В края на полувремето Абел Анисе уцели греда и пропусна да увеличи преднината на Лудогорец. Това обаче стори Доминик Янков, който се разписа пет минути след почивката.

Гредата спаси Лудогорец пък в 70-ата минута след удар на Иван Василев, който получи пас от Салиф Сисе. Французинът отбеляза почетното попадение за Ботев в предпоследната 89-ата минута и Лудогорец трябваше да трепери до края, но удържа аванса си. Шампионът води в класирането с 39 точки, а Локомотив Пловдив и ЦСКА имат по 33. Ботев Пловдив е на 12-о място с 14 точки. /БГНЕС