Лудогорец удари Левски пред пълните трибуни на "Георги Аспарухов"

При този изстрел на Марселиньо топката рикошира в крака на Яблонски и прехвърли излезлия Михайлов за 1:0 в 21-та минута.

Лудогорец победи Левски с 2:0 в дербито от 25-ия кръг на Пъра лига, играно пред пълните трибуни на ст. "Георги Аспарухов". Първото попадение в мача отбеляза плеймейкърът Марселиньо не и без помощта на рикошет от крака на Давид Яблонски. При попадението остана съмнение за нарушение срещу Мартин Райнов, който сбърка за гола на "орлите". В последната минута на мача пък Джоди Лукоки оформи крайния резултат.

Пълните трибуни на "Герена" този път не успяха да помогнат на Левски.

Преди гола на Марселиньо Кешерю удари гредата след центриране от ъглов удар и при неразчетено излизане на Михайлов. Вандерсон пропусна от удобна позиция, когато стражът на домакините спаси. Левски имаше своите шансове чрез удар на Станислав Костов под ъгъл, а Паулиньо на два пъти беше близо до това да засече топката във вратата. Първо бранител в "зелено" му поречи, а в следващия случай бразилецът не успя да достигне топката. През втората част головите ситуации бяха по-малко, но разградчани успяха да увеличат своето преимущество с гол в добавеното време на Лукоки. Така Лудогорец увеличи аванса си на върха в класирането пред Левски на осем точки. "Сините" пък отстъпват втората позиция на ЦСКА, който е с 54 - с пет по-малко от Лудогорец. В последните двубои от редовния сезон шампионите приемат Септември, а Левски гостува на Верея. /БГНЕС