Лудогорец записа поредно поражение в Лига Европа

Българският шампион Лудогорец записа пето поредно поражение в груповата фаза на Лига Европа, след като загуби гостуването си на белгийския Антверпен с 1:3. "Орлите" се надяваха да стигнат до първи точки в група J на надпреварата, но бяха надиграни от своя съперник и отново загубиха.

Лудогорец остава без точка в група J на Лига Европа.

Домакините контролираха събитията от самото начало и поведоха в резултата в 19-та минута, когато камерунецът Мартан Онгла се разписа със страхотен изстрел от далечно разстояние. Възпитаниците на Станислав Генчев успяха да отговорят в 53-та минута чрез Кирил Десподов, който бе изведен на добра позиция от Каули Оливейра и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на Антверпен. Белгийците продължиха да натискат и си върнаха преднината в 72-та минута, когато защитникът Ричи Де Лает се разписа с глава след центриране отдясно, макар и повторенията да оставиха съмнения за игра с ръка на бившия играч на Манчестър Юнайтед. Три минути преди края на редовното време Мануел Бенсон подпечата успеха на Антверпен след добро подаване на Коджи Миоши. В оставащите минути защитникът на "орлите" Драгош Григоре получи втори жълт картон и бе изгонен.

По този начин Лудогорец остава на дъното на групата без нито една спечелена точка, докато Антверпен вече води еднолично с 12 точки и си осигури участие в 1/16-финалите на турнира. В другия мач от групата ЛАСК Линц и Тотнъм направиха равенство 3:3. Така "шпорите", които заемат второ място с 10 точки, също си осигуриха излизане от групата, тъй като имат три точки повече от ЛАСК и по-добри резултати в преките двубои.

В последните мачове от групата на 10 декември от 22:00 часа българско време Лудогорец приема ЛАСК, Тотнъм е домакин на Антверпен. /БГНЕС