Лудогорец започва защитата на титлата срещу Царско село

Отборът на Лудогорец ще започне борбата си за девета поредна титла на България с домакинство на новака Царско село, отреди тегленият днес жребий за сезон 2019/20 на Първа лига.

Лудогорец излиза срещу новака Царско село на старта на новия сезон в Първа лига.

В първия кръг на новия шампионат няма нито едно дерби, като сребърните медалисти от последния сезон ЦСКА приемат Етър, докато Левски гостува на Дунав в Русе. Другият новак в елита Арда Кърджали ще дебютира при най-силните с домакинство на Ботев Пловдив. В останалите мачове Черно море посреща Локомотив Пловдив, Славия е домакин на Витоша Бистрица, а Ботев Враца приема Берое.

Откриващият кръг на новия сезон в Първа лига ще се проведе между 12 и 15 юли, като точното разпределение на мачовете ще бъде направено допълнително, след като стане ясна заетостта на участниците ни в евротурнирите. И през новия сезон първенството ще протече в два етапа - 26 редовни кръга, след което плейофна фаза, в която за челните места ще се борят първите шест отбора, а за бараж за участие в евротурнирите и оставане в елита ще играят останалите осем тима.

Дербито между ЦСКА и Левски ще се играе в осмия кръг на първенството, когато ще бъде и пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на "Лаута". Лудогорец приема ЦСКА в петия кръг на шампионата, а в 12-ия "орлите" ще са домакини на Левски. /БГНЕС