Лудогорец и Левски не се победиха, ЦСКА ще зимува на върха

Отборите на Лудогорец и Левски направиха равенство 0:0 в последния мач от Първа лига за 2022-ра година. На стадиона в Разград и двата тима имаха своите шансове да стигнат до победа, но в крайна сметка поделиха точките, което означава, че ЦСКА ще зимува на първото място в класирането.

Най-интересният момент през първата част дойде в 33-та минута, когато след контраатака на домакините топката се удари в ръката на Килиан ван дер Каап и реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа, но впоследствие бе посъветван от ВАР да прегледа ситуацията на екрана край тъчлинията и прецени, че действията на защитника на Левски не са нарушение на правилата, поради което отмени дузпата. Още по-спорна бе ситуацията в 62-та минута, когато Георги Миланов откри резултата с далечен изстрел, но след нова намеса от ВАР и консултация с екрана Тодоров отмени попадение за фал на Миланов срещу играч на "орлите", макар и повторенията да не убедиха, че замахването с ръка на българския национал е нарушение.

Левски имаше още един отличен шанс да излезе напред, но удар на Марин Петков срещна страничната греда на вратата, пазена от Серджио Падт. Шампионите също имаха своите шансове, като най-добрият бе пропуснат от Доминик Янков през второто полувреме. В заключителните минути играчите на Анте Шимунджа натиснаха в търсене на успеха, но така и не успяха да преодолеят Пламен Андреев и двубоят завърши при нулево равенство.

Така Лудогорец завършва годината с 43 точки от 18 мача, една точка по-малко от лидера ЦСКА. От своя страна "сините" записаха осми пореден мач без победа в първенството и ще посрещнат 2023-та година на шеста позиция с 30 точки. /БГНЕС