Лудогорец и ЦСКА в търсене на първи победи в ЛЕ и ЛК

Лудогорец и ЦСКА ще се опитат да спечелят първи победи в груповите фази съответно на Лига Европа и Лигата на конференциите тази вечер.

Станислав Генчев.

В Брага българският шампион Лудогорец ще търси реванш за минималното си поражение от португалския тим с 0:1 в Разград. „Зелените“ са на дъното на група F в Лига Европа с една-единствена точка, спечелена в първия им двубой при гостуването на Мидтиланд след равенство 1:1. Лудогорец изостава на една точка от датчаните и продължава да има своите шансове за класиране на третото място, което ще ги прати в елиминациите на Лигата на конференциите.

Няма как да не се съобразяваме с противника, но винаги акцентираме върху това какво и как искаме да го постигнем. Това се обяснява подробно на футболистите. Те трябва да знаят, че са в отбор с големи амбиции“, каза старши треньорът на „милионерите“ Станислав Генчев.

Лудогорец гостува на Брага тази вечер от 22:00 часа българско време.

Другият ни роден представител в евротурнирите – ЦСКА, гостува на украинския Зоря Луганск в мач от група С на Лигата на конференциите. Подобно на Лудогорец, армейците имат една точка от началото на груповата фаза на турнира, постигната при домакинството на норвежкия Будьо/Глимт след нулево равенство на Националния стадион „Васил Левски“. При успех в Запорожие, ЦСКА ще измести своя противник от третото място в групата, като същевременно ще се реваншира за загубата с 0:1 от украинците в първия мач помежду им.

Настроението е боево, както винаги. Нашата цел е да спечелим трите точки от предстоящия мач. Искаме да изиграем 90-те минути така, както се представихме първото полувреме тук. Това е моето желание“, заяви старши треньорът на „червените“ Стойчо Младенов.

Греъм Кери (л).

Мачът Зоря – ЦСКА ще се играе в крайна сметка пред публика и започва в 19:45 часа българско време. /БГНЕС