Лудогорец излиза срещу ХИК в търсене на втора домакинска победа в Лига Европа

Лудогорец приема ХИК Хелзинки в търсене на втора домакинска победа в турнира Лига Европа. „Зелените“, които стартираха с успех над Рома с 2:1 в Разград, приемат финландския шампион тази вечер от 22:00 часа българско време.

Българският първенец направи равенство 1:1 при гостуването на скандинавците миналата седмица. И двата тима имаха своите шансове за победа, но в крайна сметка закономерно поделиха точките. Възпитаниците на Анте Шимунджа влизат във важния сблъсък на второ място в група С на надпреварата с актив от 4 точки, на една пред третия Рома и на три пред последния ХИК. Отборът ще бъде в приповдигнато настроение след трудната победа над ЦСКА с 2:1 у дома в 13-ия кръг на Първа лига.

„3 мача за 7 дни? Големите отбори в Европа играят така. Това означава, че се справяме добре и вървим по правилния път. Победата винаги ще е добра. Ще затвърди работата. Всички искат победа. Не е на всяка цена, но всички я искат. Ще видим утре как ще бъде мачът. ХИК е добре организиран отбор“, сподели на пресконференцията си преди срещата старши треньорът на „зелените“ Шимунджа.

На шампионите им остават още два мача в груповата фаза на втория по сила евротурнир. След домакинството на ХИК предстои още един двубой в Разград – срещу лидера в групата Бетис, на 27 октомври, четвъртък, от 19:45 часа българско време. Българският тим завършва кампанията си с гостуване на Рома седмица по-късно на 3 ноември от 22:00 часа б.в. /БГНЕС