Лудогорец изпусна украински гранд от 2:0, съдия поряза шампионите

Лудогорец изпусна да победи украинския гранд Шахтьор Донецк, след като профука аванс от 2:0. Последната контрола на "орлите" от подготвителния им лагер в Турция завърши 2:2.

Шампионите отбелязаха две попадения в рамките на 120 секунди. Игор Тиаго откри резултата в 27-ата минута. Той получи подаване от Антон Недялков и с второто си докосване я прати в мрежата на Шахтьор. Две по-късно Недялков центрира в наказателното поле, а Нонато се оказа на точното място, за да покачи на 2:0.

Кирил Десподов не успя да се разпише на два пъти с удари от границата на наказателното поле през второто полувреме, а Шахтьор намали в 72-ата минута. Украинците откраднаха топката още в наказателното поле на "орлите" и след като Падт отрази един изстрел, при добавката Ласина Траоре не сбърка и намали изоставането на своя отбор. Шахтьор стигнаха и до изравняване в шестата минута на добавеното време от спорна дузпа. Тя бе реализирана от Артьом Бондаренко.

Секунди след края на срещата спортният директор на разградчани Георги Караманджуков потърси сметка от главния съдия, а той скочи да го бие с юмруци. След като двамата бяха разтървани, турският рефер поиска да си тръгне с полиция.

Разградчани започват пролетния дял на efbet Лига на 11 февруари от 15 часа срещу Спартак във Варна. Само пет дни по-късно "орлите" играят първия си мач срещу Андерлехт в Лигата на конференциите. /БГНЕС