Лудогорец – Левски е дербито от 1/2-финалите за Купата на България

Лудогорец – Левски е дербито от 1/2-финалите за Купата на България, отреди тегленият днес жребий в Национална футболна база.

Българският шампион ще се изправи срещу „сините“ в първия мач на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, а реваншът е на „Георги Аспарухов“. В другия сблъсък от последните четири в турнира действащият шампион ЦСКА гостува на Славия в първия двубой, а след това е домакин в реванша на „Българска армия“. Първите срещи от полуфиналите са на 12 и 13 април, а реваншите на 21 и 22 април. Финалът е насрочен за 11 май на Националния стадион „Васил Левски“.

Лудогорец и Левски ще спорят за място на финала за Купата.

След паузата през март, през април ще се изиграят 25-и и 26-и кръг в Първа лига, с които ще бъде сложен край на редовния сезон в първенството. Веднага след това са първите срещи от полуфиналите, след това предстои първи кръг на плейофите, а впоследствие реваншите в навечерието на Великден. Около Великден ще имат мачове само отборите от двете четворки, които ще станат ясни след края на редовния сезон. След Великден ЦСКА ще играе с Лудогорец в директен сблъсък на върха.

Жребият си е жребий, вече няма слаби отбори, това са най-стойностните тимове. Славия е един стойностен отбор, играхме преди две седмици с тях, труден мач беше, чакат ни две трудни срещи, надявам се да се класираме за финала. Домакинството, когато говорим за София, не е от такова голямо значение, не е особено предимство. За нас и двете неща (титла и купа) ще са приоритет, ще ги гоним до последно. Нямам претенции за евентуален съперник на финала. Нашето желание е да отидем на финал, но това ще се реши в двата мача“, коментира изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов.

Левски се справя добре в последните два месеца, има добри футболисти, нека по-добрият се класира за финала. Не е проблем, защото няма значение къде и кога играеш. Важно е в двата мача да си на ниво. Всяка година се борим за двата домашни турнира и участие в евротурнирите. Важно е да стигнем финала, няма значение кой е съперникът. Шансовете са 50/50, в полуфиналите са само добри отбори и няма фаворити“, бяха първите думи след жребия на техническия директор на Лудогорец Козмин Моци.

Пълен жребий за 1/2-финалите:

Славия – ЦСКА

Лудогорец – Левски. /БГНЕС