Лудогорец надви Славия и доближи ЦСКА

Отборът на Лудогорец се доближи на две точки от лидера в класирането ЦСКА, след като победи Славия с 2:1 като гост в отложен мач от петия кръг на Първа лига. На стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал Овча Купел шампионите трябваше да се потрудят здраво, за да стигнат до ценен успех.

Двубоят започна отлично за "орлите", които поведоха в резултата още в 10-та минута, когато Бърнард Текпетей нахлу в наказателното поле и подаде на централния нападател Матиас Тисера, който преодоля Светослав Вуцов с прецизен изстрел. Домакините изравниха четири минути след почивката, когато капитанът Галин Иванов получи топката в наказателното поле, преодоля защитник на съперника и се разписа с удар по земя. Мачът вървеше към равенство, но в 83-та минута резервата Кирил Десподов вкара победния гол за Лудогорец с известна доза късмет, след като Вуцов изби центриране в тялото на своя съотборник в националния отбор и топката попадна във вратата.

В оставащите минути резервният вратар на "белите" Георги Петков бе изгонен от скамейката от рефера Драгомир Драганов, а Славия така и не успя да стигне до нов изравнителен гол. По този начин Лудогорец вече има 42 точки, две по-малко от ЦСКА, а в последния си мач от Първа лига за годината разградчани приемат Левски на 1 декември, като при успех ще зимуват на върха. Славия заема пета позиция в класирането с актив от 32 точки. /БГНЕС