Лудогорец направи поредна крачка към титлата с класика на "Герена"

Отборът на Лудогорец се доближи до спечелването на десета поредна шампионска титла на България, след като разби Левски с 3:0 като гост в дербито от 24-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. На стадион "Георги Аспарухов" разградчани тотално доминираха и на практика сложиха точка на спора с два гола още в първите десет минути.

Левски бе тотално надигран от своя гост

Още в осмата минута голмайсторът на "орлите" Клаудиу Кешеру откри резултата с прецизен прехвърлящ удар от близко разстояние след асистенция на Кирил Десподов, а две минути по-късно Каули Оливейра покачи на 2:0 с точен и силен удар от границата на наказателното поле. "Сините", които в този мач бяха водени от Живко Миланов заради заболяването на Славиша Стоянович, нямаха сили да отговорят, а в 78-та минута Каули оформи крайното 3:0 в полза на Лудогорец с втория си гол в мача.

По този начин Лудогорец възстанови преднината си от девет точки пред втория Локомотив Пловдив, докато ЦСКА вече изостава от лидерите с 14 точки след днешното си поражение от Царско село. От своя страна Левски загуби и теоретични шансове за класиране в първата шестица в плейофната фаза, като тимът заема девето място в подреждането с актив от 28 точки. /БГНЕС