Лудогорец оцеля срещу силен ЦСКА в Разград

Лудогорец победи с 2:1 ЦСКА в дербито от 13-ия кръг на Първа лига. Головете за домакините от Разград вкараха Матиас Тисера и Якуб Пьотровски, точен за "армейците" бе Амос Юга. След този успех шампионите се изкачиха на втора позиция с 26 точки. ЦСКА пък е на трето място с 25, но и двата отбора имат с по два мача по-малко от лидера ЦСКА, който има 27 пункта.

Само девет минути бяха нужни на Лудогорец, за да излезе напред в резултата. Рик Джонатан получи дълго подаване на фланга. Той надбяга Юрген Матей, след което намери влизащия на скорост Матиас Тиссера и аржентинецът се разиса за 1:0. В 16-ата опасен удар на Кирил Десподов премина в страни от вратата.

"Червените" постепенно излязоха от своята половина и в 23-ата минута имаха напълно основателни претенции дузпа, след като топката срещна ръката на Нонато в наказателното поле на домакините. Главният съдия Георги Кабаков обаче остави играта да продължи.

Десет след това Гарсес пропусна да изравни след удар с глава. Изстрелът на нападателя беше париран от Падт. В 42-ата Жираир Шагоян избра да стреля директно от фаул и затрудни максимално вратаря на Лудогорец, който със сетни усилия съумя да отрази топката с крак.

Добрата игра на гостите продължи и след почивката, за да се стигне до изравнителен гол на Амос Юга, който се разписа с глава след центриране от корнер - 1:1. Последваха пропуски на Браян Морено и Дюкенс Назон.

И когато по всичко изглеждаше, че ЦСКА е способен на обрат, шампионите вкараха втори гол. Рик Джонатан комбинира с Дени Групер отляво в наказателното поле на гостите от София, левият бранител на Лудогорец пусна успоредно подаване по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Якуб Пьотровски с премерен изстрел се разписа в долния ляв ъгъл на Бусато.

ЦСКА се втурна отново в атака и в 88-ата минута Шагоян стреля по диагонала, но Падт изби. До края момчетата на Саша Илич оказаха финален натиск, но нямаха шанс пред гола и отстъпиха с 1:2 като гост на Лудогорец. Въпреки поражението, феновете на "червените" изпратиха играчите с аплодисменти след края на двубоя. /БГНЕС