Лудогорец отново надви Сутиеска и се класира за втори предварителен кръг на ШЛ

Лудогорец се класира за втория предварителен кръг на Шампионската лига след нов успех над Сутиеска, този път с минималното 1:0 като гост. На стадион "ДГ Арена" в Подгорица единственото попадение за българския шампион падна през второто полувреме и бе дело на Пиерос Сотириу.

Пиерос Сотириу вкара победния гол на реванша в Подгорица.

Срещата започна по-добре за черногорския първенец, който уцели греда, но постепенно разградчани се поокопитиха и изнесоха играта по-напред. Мачът продължи да бъде равностоен, но седем минути след почивката възпитаниците на Анте Шимунджа убиха ентуасиазма на домакините и сложиха точка на спора след гола на Сотириу - в ролята на асистент се превърна Каули Оливейра, който бе с основен принос и за успеха в първия мач в Разград. До края на двубоя не паднаха нови попадения и така родният представител продължи към следващата квалификационна фаза.

Там съперник на "зелените" ще бъде ирландският Шамрок Роувърс, който завърши при нулево равенство срещу Хибърниънс в Малта и достигна втория предварителен кръг след класическото 3:0 от първия мач. Първият двубой с ирландците ще бъде на 19/20 юли, а реваншът седмица по-късно. /БГНЕС