Лудогорец отстъпи на Брага и в Португалия

Лудогорец инкасира поражение от Спортинг Брага с 2:4 като гост в мач от 4-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" са на последното място във временното класиране на каре F с 1 точка. Лидер е Брага с 9 пункта, Цървена звезда има 7, а Мидтиланд 5. Тази вечер датчаните се наложиха в Белград с 1:0 в среща с два червени картона за сърбите.

Първите два отбора в крайното класиране на групата продължават напред в турнира. Третият тим в подреждането пък се класира за предварителния елиминационен кръг на надпреварата - Лига на конференциите, и също ще участва в евротурнирите през пролетта.

Пиерос Сотириу.

Двубоят в Португалия започна с домакински натиск, като футболистите водени от Карлос Карвалял създадоха няколко по-опасни атаки в началните минути, а при една от тях топката срещна гредата на вратата пазена от Кахлина и не пожела да влети в мрежата.

В 25-ата минута Брага обаче поведе в спора на стадион "Мунисипал" след плътен удар на Ал Мусрати от дистанция. Осем минути след това централният нападател на "зелените" Пиерос Сотириу изравни резултата. В 37-ата минута Юри Медейрош даде отново аванс на Спортинг Брага, реализирайки от близка дистанция. Галено в 40-ата минута пък вкара с прецизен шут за 3:1 за домакините. Рикардо Орта се отчете с три асистенции до почивката. В 73-ата минута Марио Гонсалес реализира за португалския тим, а Игор Пластун бе точен 6 минути по-късно за селекцията водена от Станислав Генчев. Така домакините победиха с 4:2.

Стартовите състави за мача в Португалия:

Брага: Матеус, Коуто, Оливейра, Лейте, Секейра, Медейрош, Мусрати, Кастро, Галено, Витор, Орта

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Сисиньо, Гонсалвеш, Шоу, Янков, Чибота, Десподов, Сотириу.

Останалите резултати в Лига Европа:

Група А:

Брьондби - Рейнджърс 1:1

Лион - Спарта Прага 3:0

Група В:

Монако - ПСВ Айндховен 0:0

Реал Сосиедад - Щурм Грац 1:1

Група С:

Легия Варшава - Наполи 1:4

Лестър - Спартак Москва 1:1

Група D:

Олимпиакос - Айнтрахт Франкфурт 1:2

Антверпен - Фенербахче 0:3

Група Е:

Галатасарай - Локомотив Москва 1:1

Марсилия - Лацио 2:2

Група G:

Байер Леверкузен - Бетис 4:0

Ференцварош - Селтик 2:3

Група Н:

Генк - Уест Хем 2:2

Динамо Загреб - Рапид Виена 3:1. /БГНЕС