Лудогорец посреща Левски с мисъл за върха в Първа лига

Лудогорец приема Левски в отложен мач от шестия кръг на Първа лига. Срещата на стадион "Хювефарма Арена" в Разград днес от 15:00 часа. Това е първи от два сблъсъка между шампионите и "сините" - двата тима ще се изправят един срещу друг и три дни по-късно в неделя, 4 декември, от 13:30 часа в мач от осминафиналите в турнира за Купата на България.

"Зелените" са на две точки от лидера ЦСКА, с мач по-малко от "армейците", като при евентуален успех ще изпреварят отбора на Саша Илич. В събота разградчани постигнаха ценна победа срещу Славия с 2:1 като гост в друг отложен двубой от първенството. Левски е шести в класирането с 29 пункта, като отборът спря негативната серия от седем поредни мача без успех с убедителна победа над Вихрен с 4:1 за Купата на страната, но въпреки това все още няма успех в шампионата от 8-и октомври насам, когато надви Ботев с минималното 1:0.

„Откакто съм дошъл тук не мислим за втори и трети мач. Затова най-важният мач е предстоящият, ние няма да променим това. Труден мач, ще се изправим срещу качествен противник. Съгласен съм, че ситуацията е по-специфична, защото за 4 дни ще играем два пъти с един и същ съперник. Фокусът е в първия мач. Когато анализирам Левски, ще бъде трудно да променим анализа за 2-3 дни. Това, което очаквам е, че те вероятно ще опитат да сменят формацията в един от двата мача", сподели старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа.

"Очаквам един горд Левски, очаквам от играчите максимално себераздаване в организация и дисциплина на играта и откъм желание. Ако се представим по начина, по който играхме в последните мачове, без значение какъв е резултатът, ще има удовлетворение у всички нас", бяха думите на наставника на Левски Станимир Стоилов преди важния двубой.

Днес продължават и битките в 1/8-финалите за Купата на България. ЦСКА, който бе на път да допусне грандиозна издънка срещу непретенциозния Гигант Съединение, но успя да го пречупи след дузпи, ще играе със Септември София. Срещата трябваше първоначално да се проведе на Националния стадион, но след съгласие между двете страни, мачът ще се проведе в дома на "червените" "Българска армия". Арда, Спартак Варна и Локомотив София вече си гарантираха място в четвъртфиналната фаза на надпреварата след успехи съответно над Марица, Чавдар Етрополе и Витоша.

Пълна програма за останалите 1/8-финали в турнира за Купата на България:

1 декември

12:00, Септември - ЦСКА

2 декември

12:30, Берое - ЦСКА 1948

3 декември

12:00, Славия - Ботев Пд

15:00, Черно море - Локо Пд

4 декември

13:30, Лудогорец - Левски. /БГНЕС