Лудогорец посреща ЦСКА в дербито на кръга

Отборите на Лудогорец и ЦСКА ще се изправят един срещу друг в дербито от 13-ия кръг на Първа лига днес, 10-ти октомври, от 19:00 часа. "Орлите" посрещат своя съперник на "Хювефарма Арена" в Разград в един от ключовите двубои в битката за титлата.

Преди началото на кръга "червените" заемат второ място в класирането с 25 точки и са загубили най-малко точки от началото на сезона (8 победи, 1 равенство и 1 загуба), докато шампионите са на четвърта позиция с две точки по-малко, като са записали две ремита и едно поражение в десет мача. Срещата ще бъде ръководена от сочения за най-добър български рефер Георги Кабаков с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков, докато за ВАР ще отговаря Ивайло Стоянов с помощник Мирослав Иванов.

Шампионите и "армейците" излизат един срещу друг в 19:00 часа в Разград.

В последния си мач ЦСКА записа трудна домакинска победа над Пирин Благоевград с 2:1, с която се отърси от тежкото поражение от Левски във Вечното дерби през септември. От своя страна в четвъртък Лудогорец записа равенство 1:1 с финландския ХИК в Лига Европа, а в последния кръг на Първа лига допусна изненадваща загуба от Локомотив София.

В ранния мач днес последният в класирането Спартак Варна посреща Локомотив Пловдив от 16:00 часа.

Пълна програма за мачовете от 13-ия кръг в Първа лига:

Петък, 7 октомври:

Хебър – Локомотив София 3:2

Пирин – Берое 0:0

Събота, 8 октомври:

Славия – Септември 1:0

Левски – Ботев Пд 1:0

Неделя, 9 октомври:

Ботев Враца – Арда 0:0

20:15, ЦСКА 1948 – Черно море 0:0

Понеделник, 10 октомври:

16:00, Спартак Варна – Локомотив Пд

19:00, Лудогорец – ЦСКА. /БГНЕС