Лудогорец пречупи Шахтьор Солигорск в мач номер 100 в Европа

Лудогорец постигна минимален успех над Шахтьор Солигорск с 1:0 в мач от първия предварителен кръг на Шампионска лига на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Каули (л) донесе успеха на Лудогорец.

Първата част между шампионите на България и Беларус премина при равностоен характер, като и двата състава имаха своите възможности, които в крайна сметка не бяха оползотворени. След почивката на терена имаше само един отбор и това бе този на домакините. Полувремето стартира с отлично спасяване на стража на гостите Александър Гутор, а впоследствие и гредата помогна на вратаря при изстреля на Оливие Вердон.

Гутор продължи с добрите си изяви и отрази остър шут на Бърнард Текпетей. Мерникът на разградчани продължи да изневерява, като няколко неточни удара отправиха резервата Мавис Чибота и Каули Оливейра. Именно бразилецът обаче се превърна в герой за Лудогорец в 92-та минута, след като засече на празна врата подаване с левия крак на Чибота, за да донесе успеха на възпитаниците на Валдас Дамбраускас.

За литовския наставник на българския шампион това беше трети успех в европейските клубни турнири като старши треньор, а „зелените“ ознаменуваха юбилейния си мач номер 100 в Европа с победа. Реваншът с беларуския първенец е идната седмица на 13 юли, вторник, от 22:30 часа българско време.

Останалите резултати:

Бодьо Глимт – Легия Варшава 2:3

Динамо Тбилиси – Нефтчи 1:2

Слован Братислава – Шамрок Роувърс 2:0

Динамо Загреб – Валур 3:2

Макаби Хайфа – Кайрат Алмати 1:1

Малмьо – Рига 1:0

Теута Дурес – Шериф 0:4. /БГНЕС