Лудогорец приема Динамо Загреб в първи мач от третия предварителен кръг на ШЛ

Лудогорец посреща Динамо Загреб в първия двубой от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград е днес от 20:45 часа българско време. Реваншът е седмица по-късно от 21:00 часа в Загреб.

Българският шампион започна силно кампанията в Първа лига и евротурнирите, като в родното първенство поделя върха с ЦСКА след три победи и равенство в първите си четири срещи, а в Европа отстрани вече два съперника по пътя към групите на най-престижния европейски клубен турнир – черногорския Сутиеска и ирландския Шамрок Роувърс. Хърватският град Динамо Загреб стои на пътя на „зелените“ към плейофа за влизане в груповата фаза и старши треньорът Анте Шимунджа бе категоричен на пресконференцията си преди мача, че разградчани ги чака труден двубой.

„Очаквам много труден мач. Играем вкъщи и се надявам футболистите да се жертват за нашия успех. Факт е, че първият двубой не решава всичко, но позитивен резултат ще е от полза за продължаването ни напред. Съгласен съм, че Динамо ще е най-трудният ни съперник от началото на сезона. Те са сред доминантите на Балканите, с много силно представяне на европейската сцена. Динамо е много качествен отбор, уважаваме ги, защото знаем срещи кого се изправяме. Защо Динамо имаше проблеми с Шкупи? Защото това е елиминационна фаза, в която играем с най-добрите отбори в държавите. Заради това не съм изненадан, че македонците създадоха проблеми на Динамо. Но хърватите показаха голямо уважение към тях, имаха трудности, но продължиха напред“, каза словенският специалист, който обяви, че новото попълнение Якуб Пьотровски е на разположение за мача във вторник, а единственият контузен е Клод Гонсалвеш.

Лудогорец ще разбере евентуалните си съперници в плейофа в ШЛ утре в 13:00 часа българско време, когато е жребият в централата на УЕФА в Нион. Ако отстъпи на Динамо, българският шампион ще участва в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. /БГНЕС