Лудогорец привлече защитник от испанския елитен Майорка

Силен входящ трансфер реализира Лудогорец. Шампионите привлякоха аржентинския защитник Франко Русо от елитния испански Майорка. Ръководствата на единадесеткратните шампиони и клуба от Балеарските острови финализираха успешно преговорите за бранителя, който междувременно пристигна в лагера на "орлите" в Турция.

Франко Русо /бяло/ в мач срещу Атлетико Мадрид

Русо премина медицинските изследвания и фитнес тестовете, като вече проведе една тренировка с новия си отбор. Защитникът, който притежава италиански паспорт, ще играе с номер 22. Той бе официално представен като футболист на Лудогорец от спортния директор Георги Караманджуков. "Пожелавам успех на Франко в нашия клуб. Той е отличен футболист, като вярвам, че ще ни помогне да изпълним целите си - да станем шампиони и да играем отново в групите на Шампионската лига", заяви Караманджуков.

"Идвам в Лудогорец, за да постигна успехи във всички турнири. Впечатлен съм от Лудогорец и резултатите му до момента в България и Европа", коментира Русо. Франко Русо е роден в Аржентина, но в професионалната си кариера е играл само в Испания. Бранителят е носил екипите на Тамарите, Еспаньо, Вилафранка, Онтинент, Понтферадина и Майорка. За отбора от Примера дивисион Русо има 35 мача, като е отбелязал 1 гол.

Той е вторият нов футболист в Лудогорец от началото на зимната подготовка. Преди него единайсеткратните шампиони привлякоха защитника Диниш Алмейда от белгийския Антверпен. /БГНЕС