Лудогорец се промъкна до третия квалификационен кръг на Шампионската лига

Отборът на Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като победи Мура с 3:1 у дома и отстрани словенския си съперник с общ резултат 3:1 след нулевото равенство в първия мач преди седмица.

В Разград шампионите на България трябваше да се потрудят сериозно, за да стигнат до успеха и да оставят жива мечтата си да играят в групите на най-престижния европейски клубен турнир. Двубоят на "Хювефарма Арена" започна отлично за домакините, които поведоха още в четвъртата минута чрез своя нападател Пиерос Стириу, който се разписа с точен удар с левия крак след подаване отдясно на Бърнард Текпетей. Словенците се върнаха в мача в 64-та минута, когато Томи Хорват завърши добра атака на своя тим след асистенция на Зига Коус. По всички изглеждаше, че срещата ще влезе в продължения, но в 82-та минута "орлите" се възползваха от груба грешка в защитата на гостите, за да стигнат до ценен втори гол, реализиран от Елвис Ману от непосредствена близост след подаване на Каули Оливейра. В 90-та минута самият Каули Оливейра оформи крайното 3:1 след асистенция на Вандерсон.

По този начин Лудогорец отстрани втори съперник в квалификациите на Шампионската лига и се класира за третия квалификационен кръг на турнира, където ще срещне гръцкия шампион Олимпиакос, който победи Нефтчи Баку с 1:0 и общ резултат 2:0. Първият мач между Олимпиакос и Лудогорец ще се играе в Атина на 3/4 август, а реваншът ще бъде на 10 август в Разград. /БГНЕС