Лудогорец се завръща в Европа с домакинство на Андерлехт

Лудогорец приема Андерлехт в първи плейофен мач от турнира Лига на конференциите. Срещата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград е днес, 16 февруари, от 22:00 часа българско време.

Шампионите загряха за първия си двубой в Европа след зимната пауза с труден успех над Спартак Варна с 2:1 като гост при завръщането на родното първенство. Тимът стигна до плейофен мач в третия по сила евротурнир, след като остана трети в група С на Лига Европа. „Зелените“ играха силно, но загуба от Рома в последния мач им отреди участие в ЛК. Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа заяви на пресконференцията си преди срещата, че отборът му трябва да играе умно.

Старши треньорът на шампионите Анте Шимунджа.

Очаквам много конкурентен мач, защото ще се изправим срещу най-големия отбор в Белгия, и то във фазата на елиминациите. Мислим мач за мач и искам да сме най-добре организирани в предстоящата среща. Много важно е да не мислим за проблемите на Андерлехт извън терена. Защото трябва да мислим само за себе си и как ще се представим на терена. Единственото нещо, което знаем е, че Андерлехт е много голям отбор и случващото се при тях не е предимство за нас. Казах, че Андерлехт е генерално най-големият отбор в Белгия, традициите имат значение. Дали са важни играчи на европейския футбол. Всеки клуб попада в криза понякога, нормално е. Това, което трябва да бъдем, е да сме умни“, коментира словенецът.

Андерлехт достигна до плейофния кръг в Лигата на конференциите, след като завърши на второ място в групата си с осем точки, с две повече от третия Силкеборг. Белгийците са едва десети в класирането на Про лигата, на цели 28 пункта от водача в таблицата Генк.

Съдийска бригада от Хърватия ще ръководи мача в Разград. Дуйе Струкан ще бъде главен съдия на мача, а негови помощници на Струкан ще са сънародниците му Боян Зобеница и Ален Якшич. За четвърти съдия е назначен Иван Бебек, а на ВАР-а ще оперират Фран Йович и Дарио Бел. Реваншът между Андерлехт и Лудогорец е идния четвъртък от 19:45 часа б.в. /БГНЕС