Лудогорец ще брани крехък аванс срещу Андерлехт

Отборът на Лудогорец ще се изправи срещу Андерлехт в реванш от плейофите за влизане в осминафиналите на Лигата на конференциите. Двубоят на "Лото Парк" в Бюрксел, Белгия ще се играе тази вечер от 19:45 часа българско време.

"Орлите" се представиха силно в първата среща в Разград и си осигуриха минимална преднина от 1:0 след гол на Игор Тиаго още в 9-та минута. Сега играчите на Анте Шимунджа ще имат трудната задача да опазят своя аванс срещу именития си съперник.

"Трябва да сме спокойни и да вярваме в себе си", обяви звездата на Лудогорец Кирил Десподов преди заминаването на отбора за Белгия. “Настроението е добро. Отиваме да се представим по най-добрия начин и ако можем да се класираме по-напред. Видяхме къде са ни грешките в предишния двубой, дано сме ги изчистили и утре да се представим по начин, по който знаем, че можем да го направим", каза още футболист №1 на България.

“Отиваме на битка. Настроението е бойко. Надяваме се да зарадваме нашите привърженици с отстраняване на Андерлехт и да продължим напред”, коментира изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Германска съдийска бригада ще ръководи двубоя в Брюксел. Главен арбитър на срещата е Даниел Зиберт, а негови помощници ще са Ян Зидел и Рафаел Фолтин. На ВАР ще са сънародниците им Сьорен Сторкс и Паскал Мюлер. Това ще е втори двубой с българско участие в кариерата на Зиберт. Първият случай отново бе с участието на Лудогорец, когато "орлите" гостуваха на Интер в Лига Европа и загубиха с 1:2.

Победителят в сблъсъка ще се класира за осминафиналите на Лигата на конференциите. /БГНЕС