Лудогорец ще търси обрат срещу Динамо в Загреб

Отборът на Лудогорец ще се изправи срещу Динамо Загреб в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига във вторник от 21:00 часа българско време. Българският шампион загуби първия мач в Разград с 1:2 и ще търси обрат на стадион "Максимир" в столицата на Хърватия.

Снимка: ПФК Лудогорец

В първия мач преди седмица играчите на Анте Шимунжда получиха изненадващ двоен удар от съперника си още в първите десет минути, след което доминираха до края, но не бяха достатъчно ефективни в атака и успяха да върнат само един гол. Въпреки това, с играта си "орлите" показаха, че имат силите да отстранят именития си съперник, ако играят на върха на възможностите си в реванша.

За съжаление на разградчани, Шимунджа няма да може да разчита на част от основните си футболисти за двубоя в Загреб. Голмайсторът на тима Пиерос Сотириу бе трансфериран в Япония и няма да вземе участие в реванша. Аут със сигурност е и наказаният Бърнард Текпетей, а Каули Оливейра, Серджио Падт и Клод Гонсалвеш са с контузии. След наказание в игра за Лудогорец се завръща Мануел Шоу.

"Смятам, че изиграхме добри мачове, откакто водя Лудогорец. С Динамо сцената е най-голямата. Целта не е да играем красиво, а да побеждаваме. Динамо е голям клуб, ние трябва да гледаме само себе си. Искам да кажа, че познавам Динамо. Знам как те мислят, знам как феновете им помагат. Мачът ще е много дълъг, може да е повече от 90 минути. Никой не e казал, че трябва да вкараме гол в първата минута", коментира треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа преди срещата.

Съдия на мача ще бъде французинът Беноа Бастиен с асистенти Ерван Финжан и Филип Жан. /БГНЕС