Лудогорец удари Сутиеска в края и гледа към втори предварителен кръг в ШЛ

Лудогорец надигра Сутиеска с 2:0 у дома в първи мач от I предварителен кръг на Шампионската лига. На стадион „Хювефарма Арена“ възпитаниците на Анте Шимунджа трябваше да проявят търпение, преди да пречупят съпротивата на черногорския шампион с два късни гола.

Българският шампион взе добър аванс преди реванша в Черна гора.

Още в началните минути българският първенец показа намерение да атакува и да търси победата, докато гостите рядко поглеждаха към вратата на Серджио Падт и предимно се защитаваха. „Зелените“ доминираха и във владението на топката, но така и не успяха да отбележат попадение до почивката.

След паузата картината на терена не се промени особено, като в крайна сметка домакините съумяха да стигнат до успеха. Антон Недялков се разписа в 74-та минута след асистенция на Каули, като отново бразилецът се отчете с асистенция и за второто попадение на „милионерите“, реализирано от резервата Матиас Тисера в първата минута на добавеното време.

Така Лудогорец си осигури добър аванс преди реванша между двата състава идната седмица във вторник, 12 юли, от 22:00 часа българско време. /БГНЕС