Лудогорец влиза в битка с Рома на Моуриньо

Лудогорец и Рома се изправят в първия си мач от групите на Лига Европа. Двубоят на стадион "Хювефарма Арена" в Разград е тази вечер от 19,45 часа българско време.

"Орлите" трудно успяха да се класират за тази фаза от надпреварата след трилър срещу литовския Жалгирис. Тимът обаче загря за двубоя с убедително 6:0 над Хебър в среща от първенството. Анте Шимунджа трябва да начертае най-правилната стратегия, за да може футболистите му да имат шанс, макар и от ролята на аутсайдери да започнат с престижен резултат. Всяка точка в тази група, където е и Бетис, ще е от полза за крайното класиране.

„Играчите са на терена. Те се съревновават един срещу друг. Ние треньорите можем само да променим тактиката по време на мача. Най-важното е да отговорим на класата на Рома. Можем да го направим със смелост и увереност. До този момент нямаме проблеми с играчите. Всички са много мотивирани и искат да играят. Ще видим какво ще бъде състоянието им след тренировката. Надявам се, че да можем да разчитаме на всички. Истинска привилегия за мен е, че мога да избирам сред толкова играчи. В предишния мач направихме доста ротации в състава. Всички направиха заявка, някои по-сериозна, някои по-слаба. Аз съм най-доволен, че мога да разчитам на такава група играчи и ако се наложи можем да променяме нещата в хода на мача", заяви треньорът на Лудогорец на официалната си пресконференция преди първия мач на тима в Лига Европа.

Рома е в топ форма в Серия А до момента, изключвайки злощастната загуба от Удинезе в последния кръг. В неделя тимът на Жозе Моуриньо направи първа грешна стъпка за сезона, при разгромното 0:4 в Удине. Не е ясно дали Моуриньо днес ще използва на 100% най-силните си играчи, но това ще се разбере часове преди мача. В какъвто и състав да се повят в Разград, италианците са много сериозен опонент, показват го ставките с коефициент 1,50 за тяхна победа.

Последното гостуване на Рома в България приключи с цели пет гола. Мачът в София срещу ЦСКА завърши с победа - 3:2 за „вълците“, а в реванша в Рим „армейците“ отстъпиха с 1:5 на „Стадио Олимпико“. Преди това имаше още един мач между двата отбора, който завърши с победа на ЦСКА с 3:1. /БГНЕС