Лудогорец загуби в Рим, ще играе в Лига на конференциите

Отборът на Лудогорец загуби с 1:3 визитата си на Рома в последния мач от Група С на Лига Европа и не успя да продължи към елиминационната фаза на надпреварата. "Орлите" бяха близо до желания резултат на "Стадио Олимпико", като се оттеглиха на почивката с гол преднина, но допуснаха обрат през второто полувреме и завършват на трето място в групата.

Тимът на Анте Шимунджа имаше нужда от равенство в италианската столица и поведе в резултата в края на първата част чрез Рик Джонатан, но след почивката “вълците” обърнаха след два гола от дузпа на Лоренцо Пелегрини и попадение на Николо Дзаниоло. Гол на Нонато за гостите бе отменен след преглед на ВАР, а в края на мача Оливие Вердон от Лудогорец получи червен картон.

По този начин Лудогорец завършва на трето място в групата със 7 точки и напролет ще играе в третия по сила европейски турнир - Лигата на конференциите. Победител в групата е тимът на Бетис, който в последния си мач победи ХИК Хелзинки с 3:0 в Севиля, докато Рома финишира на втора позиция и ще играе в плейофите на Лига Европа през февруари.

"Да, ние заслужавахме повече. Ако коментирам съдията, ще получа наказание. Нямаме влияние върху много неща, но вярвам в работата на играчите и заслужавахме повече", заяви треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след двубоя.

"Трябва да сме наясно, че се изправихме срещу много добър отбор при много добра атмосфера на техния стадион. Разбира се, направихме грешки, през второто полувреме трябваше да бъдем по-спокойни, както бяхме през първото полувреме", каза още Шимунджа.

"След 3 месеца в група с Бетис, ХИК и Рома спечелихме 7 точки. Искахме да продължим в евротурнирите. Трябва да сме горди, от цялостното си представяне“, допълни той. /БГНЕС