Лудогорец гостува в Истанбул в дебюта на Георги Дерменджиев

Лудогорец гостува на Фенербахче в двубой от третия кръг на груповата фаза в турнира за Лигата на конференциите днес, 26 октомври. Мачът на стадион „Шюкрю Сарачоглу“ е с начален час 19:45 българско време и ще бъде официален дебют за завърналия се начело на „зелените“ Георги Дерменджиев.


Бившият наставник на разградчани замени на поста освободения Ивайло Петев, който се раздели с клуба след нулевото равенство с Арда. Дерменджиев ще води българския шампион за трети път. Под негово ръководство "орлите" станаха шампиони на България три пъти (2014/15, 2015/16, 2016/17), а също така записаха най-големите си успехи в европейските клубни турнири, класирайки се два пъти в групите на Шампионската лига.

Първото предизвикателство пред бившия треньор на Левски и националния отбор е фаворитът в група Н Фенербахче. Турският гранд е водач в групата с 6 точки, с три повече от датския Нордшеланд и Лудогорец. Родният представител в третия по сила евротурнир започна кампанията си с убедителен успех над словашкия Спартак Търнава с 4:0, но след това претърпя тежко унижение при визитата на Нордшеланд, губейки с 1:7. Най-голямата загуба в историята на клуба доведе и до временни трусове, като цялото ръководство и спортно-технически щаб подадоха оставки. Впоследствие Петев води тима срещу Пирин Благоевград и Арда, преди да си тръгне след равенството в Кърджали.

„Господин Исмаил Картал е създал един отбор на много високо ниво на европейско ниво и неслучайно Фенербахче има 19 поредни победи. Винаги е добре като се играе срещу толкова добър отбор с такива добри футболисти. Винаги съм искал моят отбор да играе срещу силен съперник, така се калява. Лудогорец е един изключително добре структуриран отбор. Има собственици, на които принадлежи, те са го създали. Лудогорец игра в групова фаза на Шампионска лига, сега има отстъпление, което съм сигурен, че собствениците ще коригират и Лудогорец отново ще е в Шампионска лига“, каза Дерменджиев на пресконференцията си преди мача.

След изпитанието в Истанбул, за Лудогорец предстои домакинство на Хебър Пазарджик в първенството в неделя вечер, което ще бъде и официалният дебют на Дерменджиев начело на отбора в елита след завръщането му в Разград. 12-кратните шампиони на България са пети в класирането с 24 точки, на шест от лидера Локо Пд, с два мача по-малко от „смърфовете“. /БГНЕС