Лудогорец и ЦСКА излизат в директен сблъсък за титлата в Разград

Днес ще се изиграят нови два мача от 32-ия кръг на Първа лига. В програмата са предвидени две срещи от втория плейофен кръг на първенството в първата шестица, като Черно море посреща ЦСКА 1948 от 17:30 часа, а от 20:15 шампионите от Лудогорец се изправят срещу ЦСКА в директен сблъсък за титлата през тази кампания.


В един от най-важните мачове за шампионската титла през този сезон Лудогорец и ЦСКА си дават среща на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. „Червените“ са на точка от „зелените“ в борбата за трофея, като имат да си връщат, след като през кампанията загубиха и двата си двубоя с тях – 1:2 в Разград, когато „армейците“ играха силно, но инкасираха поражение, и загубата с 0:1 у дома в края на редовния сезон, когато отново бяха излъгани от разградчани, но този път пред препълнените трибуни на стадион „Българска армия“.

От онова поражение в столицата насам възпитаниците на Саша Илич влязоха в серия от три поредни победи, в които отбелязаха 11 и допуснаха само едно попадение във вратата си. От своя страна Лудогорец навъртя девет поредни успеха в родния шампионат и не е загубил точка след завръщането на Ивайло Петев начело на тима. „Зелените“ достигнаха междувременно и до финала за Купата на България, където в сряда ще премерят сили с ЦСКА 1948 на Националния стадион „Васил Левски“ в търсене на първи трофей от надпреварата от 2014-а насам.

ЦСКА 1948 ще гостува на Черно море в морската ни столица по-рано през деня. Играчите на Тодор Янчев ще се опитат да направят най-добрия възможен подарък на старши треньора си, който в петък празнува 47-ия си рожден ден. Столичани са трети в класирането на Първа лига с актив от 60 точки, на пет пред четвъртия Левски, но формата им напоследък не убеждава – пет поредни срещи без победа във всички турнири, като в последния кръг тимът направи равенство 2:2 със „сините“ в Бистрица. ЦСКА 1948 игра наскоро с Черно море във Варна, като срещата на 30 април приключи при нулево равенство.

„Моряците“ също нямаха много поводи за радост в последните две седмици, като след успеха над Спартак в градското дерби с 3:2 у дома, отпаднаха от полуфиналите за Купата след драма с Лудогорец и загубиха гостуването си на ЦСКА в Пазарджик заради наказание на „армейците“ с 0:2. Тимът на Илиан Илиев има шансове да се пребори поне за четвъртото място, тъй като изостава на седем пункта от ЦСКА 1948 – четвъртият Левски е с две точки пред варненци, а четвъртата позиция сама по себе си ще гарантира участие в евротурнирите догодина след случилото се в турнира за Купата.

Пълна програма за втория кръг на плейофите в Първа лига:

Петък

7-о – 10-о място

Славия – Арда 0:0

Ботев Пловдив - Локомотив София 0:2

Събота

1-о – 6-о място

17:30 ч, Черно море - ФК ЦСКА 1948

20:15 ч, Лудогорец - ЦСКА

Неделя

11-о - 16-о място

17:45 ч, Септември София - Пирин Благоевград

1-о – 6-о място

20:00 ч, Локомотив Пловдив - Левски

Понеделник

11-о - 16-о място

18:00 ч, Спартак Варна - Хебър

20:15 ч, Ботев Враца - Берое. /БГНЕС