Лудогорец надигра Ботев Пд и си тръгна с трите точки от "Колежа"

Лудогорец не сгреши при визитата си на Ботев в Пловдив и победи с 2:0 в интригуващ двубой от 30-ия кръг на efbet Лига. Босът на "канарчетата" Антон Зингаревич беше заел своето място във ВИП ложата и заедно с пълния стадион изгледаха второто поредно поражение на тима без отбелязан гол след завръщането му на "Колежа".

В 19-ата минута Пьотровски подаде с пета към Фон Витри и той влезе необезпокояван в наказателното поле, след което комбинира с Десподов, чийто изстрел обаче беши блокиран. В средата на полувремето се стигна и до сериозно напрежение между футболистите. Антонио Перейра получи жълт картон за по-грубо влизане, а Джеймс Етоо се поддаде на провокация на Десподов и също бе снкциониран. Секунди след това и Самюел Акере спря атака с нарушение и получи официално предупреждение.

Кайо Видал откри резултата в 27-ата минута, след като получи подаване в наказателното поле от Кирил Десподов. Той се отличи с прецизен изстрел през човек - 0:1.

В 43-ата резултатът стана 0:2. Клод Гонсалвеш центрира меко в наказателното поле, а Самюел Супрайен остана под топката и позволи на Игор Тиаго да я насочи с глава в мрежата на домакините.

Десподов бе изведен срещу вратаря в 48-ата минути и нямаше засада. Той го преодоля, а след това се завъртя и опита в движение да насочи топката в опразнената врата, но стреля в аут.

В 61-вата минута Ботев създаде най-доброто си положение за гол. След ъглов удар Антонио Перера стреля с глава, а топката се отклони в страничния стълб.

Секунди след това Бароан получи в наказателното поле и имаше пространство за удар, но реши да овладява, след което което Падт вече бе скъсил дистанцията и ударът на нападателя на "канарчетата" попадна право в тялото на стража. В 70-ата от Ботев имаха претенции за дузпа, но съдията не видя нередни действа.

Около четвърт час преди края Игор Тиаго бе сам около бялата точка и напълно непокрит не успя да уцели вратата. Нападателят се отличи с огромен пропуск, с който не успя да реши напълно срещата.

В крайна сметка Лудогорец спечели и дръпна с 4 точки на ЦСКА в битката за титлата. "Армейците" обаче са с мач по-малко. Сигурно обаче е, че шампионите ще завършат първи редовния сезон и ще имат домакинско предимство в плейофите. /БГНЕС