Лудогорец не се даде на ЦСКА по пътя към титла №12

Лудогорец направи 2:2 с ЦСКА в равностоен мач и три кръга преди края на плейофите има точка аванс на върха в класирането. По този начин разградчани направиха още една крачка към 12-а поредна титла на България.

В 16-ата минута Русо действа неадекватно в собственото си наказателно поле при опит да спре Хайнц и го бутна с ръка в гърба. Гостите поискаха дузпа, но Георги Кабаков остави играта да продължи.

Две след това Кирил Десподов изведе домакините напред. Капитанът на Лудогорец бе изведен по перфектен начин, изпревари Юга и плъзна топката по диагонала покрай Бусато.

След това дойдоха минутите на ЦСКА. Четири минути след гола на Десподов Тобиас Хайнц изравни с прекрасен изстрел от около 20 метра.

В 31-вата отново Десподов бе близо до нов гол. След изпълнение на пряк свободен удар топката рикошира в стената, но Бусато успя да възстанови позицията си и с върха на пръстите извади топката.

Малко преди почивката "червените" излязоха напред. В 42-рата минута Маурисио Гарсес се възползва от грешка в отбраната на домакините. Марселино открадна топката от Пьотровски, пусна я към Гарсес, който останал на гола мрежа и не сбърка - 2:1 за ЦСКА.

Три минути след паузата Лудогорец възстанови равенството. Обичайният заподозрян - Игор Тиаго, бе автор на попадението. Десподов качи топката на главата му и Деветката на "зелените" препарира Бусато, който дори не мръдна.

В 85-ата минута Тиаго надбяга Кох и излезе сам срещу Бусато. Стражът на "червените" излезе да го пресрещне, бразилецът бутна топката покрай него, а вратарят удари с глава крака на тарана. Футболистите и скамейката на "орлите" скочиха за дузпа, но Кабаков не я отсъди, а раздаде куп картони. Изгонен беше техническият директор на домакините Козмин Моци, който дори от трибуните не спря да търси саморазправа с хора от щаба на гостите. След размяна на множество обиди дойде и крайния съдийски сигнал,. /БГНЕС