Лудогорец не успя да вземе точка от Фенербахче в дебюта на Дерменджиев

Отборът на Лудогорец загуби от Фенербахче с 1:3 в мач от група Н на Лига на конференциите, който се игра в Истанбул. "Орлите" се представиха добре при третия дебют начело на тима на Георги Дерменджиев, но не успяха да вземат точка от гостуването си в Турция, въпреки че отправиха осем точни удара в срещата.


Шампионите на България бяха по-опасни в първите минути, но удари на Клод Гонсалвеш и Руан Секо не се превърнаха в гол. Разградчани бяха наказани в 42-та минута, когато нападателят на домакините Миши Батшуаи се възползва от грешка на Оливие Вердон и преодоля Симон Слуга за 1:0. Няколко минути след почивката Миха Зайц удвои преднината на Фенербахче след разбъркване в наказателното поле на Лудогорец.

Играчите на Георги Дерменджиев не се предадоха и се върнаха в мача в 65-та минута, когато след центриране от корнер на Бърнард Текпетей Родриго Бекао си отбеляза автогол. До края играчите на Лудогорец така и не успяха да стигнат до изравнителен гол, макар че Текпетей имаше добра възможност. В самия край Зайц оформи крайното 3:1 с втория си гол в мача.


По този начин Лудогорец записа втора поредно поражение в групата и заема трето място в групата с три точки, докато Фенербахче е на върха с пълен актив от девет точки. В следващия си мач от надпреварата "орлите" посрещат Фенербахче в Разград на 9 ноември от 22:00 часа. /БГНЕС