Лудогорец се оказа прекалено силен за Хебър

Лудогорец спечели с 3:1 домакинството си на Хебър от 15-ия кръг в efbet Лига. Георги Дерменджиев се завърна в родния елит с успех, който изпрати разградчани на петото място с 24 точки, докато отборът от Пазарджик остава девети с 19.

Домакините откриха в 11-ата минута. Фон Витри прати чудесно центриране около бялата точка в пеналтерията на Хебър. До топката стигна Бърнард Текпетей, който от движение с едно докосване я прати покрай стража на гостите и във вратата.

В 31-ата минута Лудогорец направи поредна добра атака. Якуб Пьотровски пусна успореден пас към Кайо Видал, който получи топката и опита да финтира Игонен, но стражът на Хебър се справи със ситуацията.

Само 2 минути по-късно Текпетей бе изведен сам срещу вратаря, но Игонен отново се справи.В 37-ата минута Кайо Видал бе изведен в наказателното поле, стреля Игонен спаси, Руан Секо добави, но стражът на Хебър отново спаси. Топката обаче попадна у Аслас Фон Витри, който я вкара в мрежата за 2:0.

В 56-ата минута Текпетей отправи удар от дистанция, но изпрати топката в аут. Минутка по-късно Педро Нареси стреля от границата на наказателното поле, топката се удари в тялото на футболист на Хебър и топката излезе в аут.

В 67-ата минута и Кайо Видал опита късмета си с удар от дистанция, но не уцели вратата. Хебър намали резултата в 86-ата минута. След центриране от пряк свободен удар Мартин Михайлов продължи топката с глава, тя попадна на главата на Стефан Цонков и централният защитник вкара за 2:1.

В 88-ата минута Лудогорец възстанови преднината си от 2 гола. Рик Джонатан стреля от границата на наказателното поле, топката се удари в тялото на Георги Вълчев и излъга Игонен за 3:1. /БГНЕС