Лудогорец се върна на върха след победа над Берое

Лудогорец се върна на върха в класирането на efbet Лига, след като в мач от 22-ия кръг победи с 2:0 Берое.


Головете в Стара Загора вкараха Сон в 24-ата минута и Руан Секо в 63-ата минута. Секунди след подновяването на играта домакините останаха с човек по-малко на терена, след като вратарят Родриго Ачинели сбърка, вследствие на което игра с ръка извън наказателното поле и получи директен червен картон.

Успехът на разградчани можеше да бъде и по-убедителен, но попадение на Секо през първото полувреме беше отменено от ВАР за засада. 22-годишният бразилец обаче затвърди отличната форма, в която се намира. Той се разписа и миналата седмица при успеха с 3:1 над Черно море и вече има 8 гола в първенството.

Така Секо се превърна във водещия голмайстор на "орлите" у нас, след като изпревари друг футболист, който прави много силен сезон за "зелените" - Якуб Пьотровски.

В класирането Лудогорец събра 48 точки и дели върха с Черно море. Плътно зад тях е ЦСКА с 45 пункта, но хората на Георги Дерменджиев имат и мач по-малко от двата отбора.

В следващия кръг Лудогорец приема ЦСКА 1948 на 3 март от 17.00 часа, а три дни преди това, в четвъртък от 17.30, двата отбора излизат един срещу друг и в 1/4-финален сблъсък за Купата на България, отново в Разград.

За Берое предстои ново много тежко изпитание - гостуване на ЦСКА. Срещата на националния стадион "Васил Левски" е насрочена за 3 март от 14.30 часа. /БГНЕС