Лудогорец ще търси домакински успех срещу Олимпия Любляна, ЦСКА 1948 с дебютен евромач

Отборът на Лудогорец ще се изправи срещу Олимпия Любляна днес от 21:45 часа в двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, а час и 15 минути по-рано пък ЦСКА 1948 ще посрещне румънския ФКСБ в първия си евромач в своята история.


На стадион "Хювеферма Арена" в Разград "орлите" ще търсят домакински успех срещу шампиона на Словения, за да си осигурят преднина преди реванша в Любляна след седмица. Голямата цел на разградчани е да стигнат до груповата фаза на Шампионската лига, но те първо трябва да се справят с Олимпия, а в третия кръг на квалификациите ги очаква турския гранд Галатасарай. Тимът на Ивайло Петев започна колебливо новия сезон, като в първия си официален мач загуби от косовския шампион Балкани с 0:2, след което допусна поражение от новака в Първа лига Крумовград. Шампионите обаче отговориха подобаващо и разбиха Балкани с 4:0 на реванша, след което отнесоха и Етър с 5:0 във втория кръг на първенството.

Преди това от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София ЦСКА 1948 посреща ФКСБ в мач от втория кръг на Лигата на конференциите. "Червените" завършиха на трето място в Първа лига миналия сезон и се класираха за участие в евротурнирите за първи път в историята си. Те обаче имат тежка задача още на старта с румънския ФКСБ.

"Дългоочакван и много заслужен мач за нашия отбор. Концентрирани сме върху първия мач, очаквам доста динамичен двубой и се надявам да влезем подобаващо от самото начало", заяви треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски преди двубоя. "Запознахме се с противника, знаем какво да очакваме и ще противодействаме. За момчетата това ще бъде едно предизвикателство и награда за техния труд. Преди всичко искам да видя в тях желание. Гледахме детайлно отбора на ФКСБ, доста добро впечатление правят офанзивните им футболисти. Силните страни са им, че пресират високо, поддържат темпо в противниковата половина. Хубаво е да гледаме на мача като една стъпка напред", допълни той.

Мачовете на българските отбори в евротурнирите през седмицата:

Сряда, 26 юли

20:30, ЦСКА 1948 - ФКСБ

21:45, Лудогорец - Олимпия Любляна

Четвъртък, 27 юли

20:00, ЦСКА - Сепси

22:00, Шкупи - Левски. /БГНЕС