Лудогорец си изля гнева върху 10 от Ботев Враца

Лудогорец разби Ботев Враца с 5:0 като гост в мач от четвъртия кръг на Първа лига. На стадион "Христо Ботев" в северозападния град шампионите поведоха рано, а скоро след това останаха и с човек повече на терена, което улесни задачата им срещу "зелените". Дебют за тима на Ивайло Петев направиха Руан Секо и дошлият от Левски централен защитник Ноа Сонко Сундберг.

Началото категорично бе за разградчани, които откриха още в осмата минута с дебютното попадение на Секо. Бразилският нападател, на когото ще се разчита в отсъствие на контузилия се Квадво Дуа, получи страхотен пас с пета от Кайо Видал и преодоля Красимир Костов за 1:0. Около десет по-късно домакините останаха в намален състав след директния червен картон на Диого Барбоса. Първоначално, главният съдия Георги Гинчев показа жълт картон за опасното влизане на полузащитника в краката на Видал, но след консултация с ВАР монитора край страничната линия, промени решението си и изгони Барбоса. До края на полувремето Лудогорец можеше да удвои аванса си, като гол на Секо бе отменен правилно заради засада, след като удар на Иван Йорданов срещна гредата.

След почивката българският първенец сложи точка на спора с ранен втори гол, а след това се забавлява и реализира още три безответни попадения. Изгоненият през седмицата в реванша с Олимпия Любляна Сон вкара за 2:0, а след това последователно се разписаха Педро Нареси, Аслак Фон Витри и Кирил Десподов, който бе грешник за тима в Словения, пропускайки дузпа дълбоко в добавеното време, която щеше да прати мача с Олимпия в продължения.

Така отборът от Разград временно намали напрежението върху старши треньора Петев след отпадането от Шампионска лига, записвайки втора поредна победа с 5:0 в елита след тази срещу новака Етър. Шампионите се изкачиха на четвъртата позиция с шест точки от три мача, след като гостуването им на Славия бе отложено. Ботев Враца е десети с три пункта след третата си загуба от началото на кампанията. В миналия кръг тимът на Даниел Моралес допусна тежко поражение и при визитата на Локомотив Пд с 0:4. За врачани предстои гостуване на Левски, докато Лудогорец първо пътува до Казахстан за визита на Астана в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа във вторник, а след това посреща вицешампиона от миналия сезон в Първа лига ЦСКА на 13 август. /БГНЕС