Лудогорец сломи Локо Пд с гол в края за шеста поредна победа през пролетта

Лудогорец продължава без грешка в Първа лига от началото на пролетния полусезон, след като пречупи Локомотив Пд с 2:1 на стадиона в парк "Лаута" в двубой от 26-ия кръг на първенството. За възпитаниците на Георги Дерменджиев това бе шести последователен успех през пролетта и общо осми в шампионата.

"Зелените" удариха първи след точно половин час, когато Бърнард Текпетей се разписа след подаване на Клод Гонсалвеш. Шест минути по-късно обаче "смърфовете" изравниха след точната интервенция на Мичи Нтело. След почивката отново Нтело предизвика добра намеса на Серджио Падт, а от другата страна Оливие Вердон нямаше късмет и изстрелът му с глава срещна страничния стълб. Мачът вървеше към равенство, когато бившият футболист на "черно-белите" Диниш Алмейда се възползва от грешка в отбраната на домакините, за да донесе безценния успех на разградчани.

Лудогорец се откъсна, макар и временно, пред основните преследвачи за титлата Черно море и ЦСКА на шест точки, преди "моряците" и "армейците" да изиграят своите двубои. Шампионите обаче ще продължат да бъдат с мач в резерв спрямо варненци и столичани. Локо Пд е пети с 47 пункта, на четири от четвъртия Левски.

В следващия кръг играчите на Александър Томаш гостуват на ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски" в сряда, а малко по-късно в същия ден Лудогорец е домакин на Левски. /БГНЕС