Лудост около турнето на Тейлър Суифт в Латинска Америка

Феновете на Тейлър Суифт в Латинска Америка, които издържаха месеци наред на опашки, скъпи билети, а в един от случаите и на нападение, за да осъществят мечтата си да видят поп звездата, са все по-развълнувани, предаде АФП.


33-годишната певица и авторка на песни, която държи рекорда за най-много албуми номер едно при жените, ще доведе турнето си "Eras" в региона от четвъртък, като ще започне в Мексико, последвано от Аржентина и Бразилия.

В Рио де Жанейро Ренан Родригес лагерува няколко нощи, за да си купи билети за концертите на Суифт на 17-19 ноември на стадион "Нилтон Сантос".

24-годишният диджей, който свири на партита за Swifties, както са известни преданите фенове на поп звездата, се сдоби с билети и за трите изпълнения.

Но платил висока цена - нападател го ударил с бутилка по главата за това, че се съпротивлявал на опит за грабеж, докато чакал.

"Искаха да ми вземат мобилния телефон, а в калъфа беше картата ми от единствената банка, оторизирана за продажба на билети. Просто си помислих: няма да ми вземат картата", казва Родригес, който е получил повърхностни наранявания.

Билетите за концертите на Тейлър Суифт в Бразилия струват между 35 и 468 долара.

В Мексико, където по официални данни младите хора получават средна заплата от 366 долара на месец, феновете трябваше да платят между 55 и 614 долара.

Ингрид Крус, основателка на официалния мексикански фен клуб, определи високата цена като "злоупотреба" и се оплака, че ВИП пакетите са били с предимство пред обикновените билети.

Феновете съобщиха и за проблеми с платформата на американския гигант Ticketmaster.

Продавачът работи в Мексико като част от мощната развлекателна и медийна група CIE, която на свой ред контролира около две трети от местния пазар на концерти.

Предварителните продажби за четирите концерта в Мексико Сити се основаваха на предходна регистрация на "проверени фенове" по електронна поща.

Но дори Жоел Агилар, създател на сайта за фенове Taylor Swift MX, който има около 20 000 последователи от 20 държави, не успя да се класира, каза той.

26-годишната Денисе Кастро, която е безработна от шест месеца, се надяваше, че изграждането на кредитна история и получаването на карта от банката, спонсорираща концерта, ще ѝ помогнат да си осигури добри места.

За нейно нещастие банката наскоро затегнала ограниченията си за кредитиране, така че Кастро можела да си позволи само най-евтините билети.

В аржентинската столица Буенос Айрес група се настанява на лагер пред стадион "Ривър" през юни, пет месеца преди концерта, за да си осигури места в близост до сцената.

"Ще бъде пълна лудница", казва Яра Палавенсино, един от феновете, които се редуват да пазят местата си.

Билетите в Аржентина се разпродадоха бързо, въпреки сериозната икономическа криза в страната.

В Чили президентът Габриел Борик, който се е самопровъзгласил за Swiftie, неуспешно призова Суифт да включи страната му в турнето си.

А в Мексико, доказвайки, че популярността на поп звездата надхвърля възрастта, 64-годишен съдия от Върховния съд се обяви за Swiftie по-рано тази година.

"В Тейлър Суифт няма нищо тривиално", написа Артуро Залдивар във вестник през юни. /БГНЕС