Луис Енрике остави Рамос извън състава на Испания за Евро 2020

Капитанът на испанския национален отбор Серхио Рамос няма да участва на Европейското първенство по футбол това лято, след като бе оставен извън състава на тима от селекционера Луис Енрике.

Въпреки че Енрике има право да вземе 26 футболисти на Евро 2020, той не се възползва от тази възможност и днес обяви списък от 24 играчи, на които ще разчита в атаката на трофея. Най-голямата изненада в избора му безспорно е липсата на централния защитник Серхио Рамос, който има 180 мача за Испания, както и фактът, че в състава няма нито един играч на Реал Мадрид. В състава на Испания попада бранителят на Манчестър Сити Аймерик Лапорт, който все още няма мач за отбора, както и опитните Жорди Алба, Сесар Аспиликуета и Серхио Бускетс.

Серхио Рамос има 180 мача за Испания

"Това бе много трудно решение, но той не е играл през този сезон и почти не е тренирал от януари насам. Вчера му се обадих. Беше много трудно. Чувствам се зле, защото той е пълен професионалист и помага на националния отбор много. И все още може да му помага в бъдеще. Но аз трябва да гледам кое е най-добре за отбора", коментира Енрике.

Съставът на Испания за Евро 2020:

Вратар: Давид Де Хеа, Унай Симон, Роберт Санчес

Защитници: Аймерик Лапорт, Жорди Алба, Хосе Гая, Пау Торес, Ерик Гарсия, Диего Йоренте, Сесар Аспиликуета

Халфове: Маркос Йоренте, Серхио Бускетс, Родри Ернандес, Педри, Тиаго Алкантара, Коке, Фабиан Руис

Нападатели: Дани Олмо, Микел Оярсабал, Алваро Мората, Жерард Морено, Феран Торес, Адама Траоре, Пабло Сарабия. /БГНЕС