Лукаку: Холанд и Мбапе ще доминират световния футбол в следващите 10 години

Ромелу Лукаку изрази мнение, че съперничеството между Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд ще доминира футбола за поне следващите десет години. Нападателят на Интер Лукаку се подготвя да се изправи срещу Холанд и Манчестър Сити във финала на Шампионската лига в събота.


Норвежкият нападател счупи редица рекорди, след като вкара 36 гола в 38 мача в дебютния си сезон във Висшата лига, подобрявайки постиженията на Анди Коул и Алан Шиърър от по 34 в рамките на 42 кръга. Общо, Холанд реализира 52 гола в 52 мача, за да изведе Сити до триумфите в Премиършип и ФА Къп. Междувременно, Мбапе вкара 41 пъти в 43 двубоя за Пари Сен Жермен във всички турнири, като спечели шампионската титла на Лига 1 за шести път в кариерата си.

„Мисля, че Холанд ще доминира, заедно с Мбапе, световния футбол в следващите десет години. Те ще се борят от новото поколение. Те наистина ще заместят Меси и Роналдо в предстоящите две години“, сподели Лукаку пред главния спортен анализатор на CNN Дарън Люис. Реализатор номер 1 в историята на Белгия погледна по-детайлно към теста, пред който е изправен Интер в събота в Истанбул, като осъзнава, че „нерадзурите“ ще бъдат сериозни аутсайдери в Турция.

„Това е нещо красиво – да играем срещу вероятно най-силния отбор в света. Просто искам да се насладя на финала, да не изпитвам напрежение, просто да се насладя на момента, на подготовката, да отидем с нагласата да постигнем най-добрия възможен резултат. Манчестър Сити е добра смазана машина. Пеп Гуардиола е толкова добър мениджър, защото във всеки мач има различен тактически план. Те притежават различни нюанси във всеки двубой. И Холанд с неговите движения и начина, по който отварят защитите, той ще получи шансове, защото тези движения и нюанси, които правят, са много добре синхронизирани“, добави той. /БГНЕС