Лукаку се завърна под наем в Интер

Ромелу Лукаку се завърна в Интер, след като финализира преминаването си под наем до края на сезона от Челси едва година след оказалия се провален трансфер от Италия в клуба от Висшата лига.

Ромелу Лукаку.

Белгийският нападател ще се събере отново с бившите си фенове на „Сан Сиро“, след като Челси се съгласи на сделка, в която Интер ще плати първоначално 8 млн. евро плюс потенциални 3 млн. под формата на бонуси за наема. Неговото завръщане бе официализирано във видео, публикувано в социалните медийни канали на „нерадзурите“, като Лукаку казва „завърнахме се, бейби“, докато говори на президента Стивън Джан на покрива на клубните офиси.

29-годишният офанзивен футболист ще поведе отново атаката на гранда от Милано в опит да върне титлата на Серия А, като се е съгласил на намаление на заплатата от 8.5 млн. евро за предстоящата кампания. Според медиите на Ботуша, Интер и Челси имат джентълменско споразумение наемът да бъде удължен за още един сезон, ако нещата проработят.

Много е емоционално. Интер ми даде много и се надявам, че отсега-нататък ще се справя по-добре и от преди – не предадох дома си, когато отидох в Англия, и мисля, че това ви говори нещо“, каза той пред телевизионния канал на Интер. /БГНЕС