Лулзим Баша: На 30 юни ще бъде политическото погребение на Рама

Лидерът на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша заяви, че на 30 юни ще бъде политическото погребение на премиера и лидер на управляващите социалисти Еди Рама.

Опозиционният лидер смята, че „сега е настъпило времето на Албания за всички албанци“.

„На 30 юни ще се състои политическото погребение на Еди Рама, приятеля на клана Авдулай и на криминалните банди. Албанците се дигнаха на национална битка за Албания, както и цяла Европа. Сега е време за Албания на всички албанци! Нито крачка назад!“, написа Баша във Фейсбук.

На 30 юни в страната трябва да се проведат местни избори, които опозицията бойкотира. Миналата седмица албанският държавен глава Илир Мета отложи изборите, но управляващата коалиция не призна това решение и поиска импийчмънт.

В същото време председателката на втората по големина опозиционна партия, Социалистическото движение за интеграция, Моника Круемеди се обърна към премиера Рама. Тя настоява той да обясни на албанците как държавата е поставена в услуга на организираната престъпност.

Във Фейсбук Круемеди заяви, че Рама е вкарал държавата в състоянието, в което се е намирал Чикаго през 20-те години на миналия век.

Самият Рама продължава с предизборната си обиколка и митинги и заявява, че няма и най-малка възможност за отлагане на изборите. Той смята, че опозицията няма никакъв шанс и върви към политическо самоубийство. /БГНЕС