Льов бе откаран в болница, пропуска мачовете с Беларус и Естония

Селекционерът на Германия Йоахим Льов бе откаран в болница, след като пострадал при упражнение у дома, и ще пропусне евроквалификациите срещу Беларус и Естония, съобщиха от Германския футболен съюз. В свое изявление, съюзът потвърдил, че Льов е получил лечение за строшена артерия и няма да бъде на скамейката за предстоящите два мача.

Състоянието на Льов е добро и той ще бъде готов да води Германия от скамейката след няколко седмици.

Немското издание „Bild“ излезе с информация, че Льов е отишъл в университетска клиника във Фрайбург, след като изпитал проблеми с кръвообращението. Това се случило, след като наставникът изпуснал дъмбел върху себе си по време на упражнение преди няколко седмици, но заявил, че не се е подложил на операция. „Чувствам се по-добре, но трябва да се грижа за себе си през следващите няколко седмици“, каза Льов в свое изявление. „Поддържам постоянна връзка с треньорския си щаб и ще разговарям с тях преди двете срещи“, допълни той. Германският футболен съюз потвърди, че помощник треньорът Маркус Зорг ще поеме треньорските задължения в евроквалфикациите, като ще получи подкрепа от треньора на вратарите Анди Кьопке и спортния директор Оливер Бирхоф. „Най-важното нещо е Йоги да се завърне възможно най-скоро“, сподели именно Бирхоф.

„Въпреки че знам, че той иска да бъде с отбора, разбирам напълно решението му да се погрижи за себе си в следващите няколко седмици. Маркус Зорг и Анди Кьопке познават отлично състава, а и ще поддържат връзка с Йоги, така или иначе“, добави той. Германците ще се срещнат в холандския град Венло в неделя, преди да се изправят срещу Беларус в Борисов на 8 юни и Естония в Майнц три дни по-късно. /БГНЕС

Категории: