Люис Хамилтън е спортна личност на годината на Би Би Си

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бе обявен за спортна личност на годината на Великобритания в класацията на Би Би Си, която е най-престижната в страната.

Хамилтън за втори път печели престижното отличие.

През тази година Хамилтън изравни постижението на легендарния Михаел Шумахер от седем титли във Формула 1, като в същото време подобри рекорда на германеца за най-много победи - 91. Британецът е и човекът с най-много полпозишъни в историята на Формула 1, като всички тези постижения заслужено го правят претендент за най-великия в този спорт. Това бе оценено от британската публика, която определя победителя в класацията на Би Би Си, и 35-годишният Хамилтън за втори път в кариерата си спечели отличието след 2014 година.

На второ място се нареди капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън, а призовата тройка допълни жокеят Холи Дойл. Номинирани за приза бяха още боксьорът Тайсън Фюри, играчът по крикет Стюарт Броуд и състезателят по снукър Рони О'Съливан.

"Искам да поздравя всички невероятни номинирани. Горд съм от вашите постижения. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Не очаквах да спечеля наградата, като знаех с какви хора се съревновавам. Искам да пожелая Весела Коледа на всички - това бе една много необикновена година. Искам да спомена всички служители на първа линия, както и всички деца по света - искам да останете позитивни в тези тежки времена. Изпращам ви позитивна енергия", сподели Хамилтън. /БГНЕС