Мъри пребори германец в пет сета за трети кръг на Уимбълдън

Анди Мъри се пребори от изоставане с 1-2 сета от германския квалификант Оскар Оте, за да достигне третия кръг на Уимбълдън.

Мъри показа отново непримиримия си дух и ще играе с Шаповалов в трети кръг.

Бившият номер 1 в света при мъжете триумфира след 6-3, 4-6, 4-6, 6-4, 6-2 срещу 151-ия в ранглистата Оте под закрития покрив на Централния корт. Британецът, който играе за първи път в турнира след 2017-а и е на 118-о място поради травмите на бедрото и слабините, избегна това, което щеше да бъде най-ранната му загуба в надпреварата.

Каква атмосфера в края. Нуждаех се от помощта на всички тази вечер. Свърших отлична работа, направих няколко много качествени удари в края, но мачът беше тежък“, сподели 34-годишният шотландец. Той ще играе с 10-ия поставен канадец Денис Шаповалов за място на осминафиналите. „Очевидно е, че съм уморен. Паднах на няколко пъти, кортът е доста коварен. Имайки предвид всичко, се чувствам добре. Бедрото е все още добре. Утре почивам и се надявам да се възстановя и да покажа отново добра игра“, завърши той.

Умореният Оте игра в понеделник и вторник, за да елиминира квалификанта Артур Риндернех, като срещата приключи след тайбрек в последния сет – 13-12. Място в следващия кръг намериха още Фабио Фонини, Доминик Кьопфер, Франсис Тиафо, Диего Шварцман, Себастиан Корда и петият в схемата Андрей Рубльов. Мачът между Роберто Баутиста Агут и Миомир Кецманович ще бъде доигран в четвъртък, като испанецът води с 2-1 сета и пробив в четвъртия. /БГНЕС