Мъри се завърна на корта с победа над Гаске в Синсинати

Бившият номер 1 в света Анди Мъри направи успешно завръщане на корта след месец и половина отсъствие и победи французина Ришар Гаске с 6-4, 6-4 в мач от първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Синсинати.

Анди Мъри

Мъри достигна третия кръг в Уимбълдън в началото на юли, след което се взе почивка, но тази нощ показа добра форма, за да запише чист успех над опитния си съперник. Британецът, който получи уайлд кард за участие в основната схема в Синсинати, реализира 15 аса и общо 38 печеливши удара за победата, дошла след час и 50 минути игра. "Мисля, че се справих добре, движех се добре по корта, това бе първият ми мач на твърди кортове от доста време насам. Поемах контрол над разиграванията и направих добър мач", сподели трикратният победител в турнирите от Големия шлем.

Във втория кръг Мъри ще срещне деветия поставен Хуберт Хуркач от Полша или испанеца Алехандро Давидович Фокина. Напред в Синсинати продължават още Диего Шварцман, Феликс Оже-Алиасим, Яник Синер, Алекс Де Минор, Фабио Фонини и Карен Хачанов. /БГНЕС